Sæt X ved folkeskolen

Folkeskolen i Randers er på dagsordenen og højt prioriteret af næsten alle de opstillede partier og lister. Flere partier har det ligefrem som en hjertesag og taler om ”Folkeskolen som det naturlige førstevalg” eller ” En stærk og tydelig folkeskole”.

Vi er helt enige!
Naturligvis skal forældrene til de randrusianske børn tænke sådan. Vi ved jo, at velfungerende folkeskoler vejer tungt, når Randers skal vise sig attraktiv for nye tilflyttere og potentielle skatteborgere.

Sandheden er imidlertid, at der er flere og flere elever, der tilvælger fri- og privatskoler. Fakta er, at over 22% af de randrusianske skoleelever lige nu er tilmeldt en privat- eller friskole – og tendensen er desværre stigende.

Vi ved, at der hver dag, året rundt, er mange dygtige lærere, pædagoger og ledere, der gør deres ypperste for at lave en spændende og kvalificeret skoledag i folkeskolen – der er simpelthen bare blevet for få til at løse kerneopgaven.

Det er en objektiv kendsgerning, at folkeskoleområdet i Randers Kommune såvel under den socialdemokratiske ledelse i sidste valgperiode som under Venstre og DF`s i den nuværende, har måttet tåle endog meget store besparelser. Dette er sket samtidig med, at en underfinansieret folkeskolereform indeholdende en krævende og omkostningstung inklusionsopgave er ved at blive implementeret.

Så derfor kære politikere:
Er I villige til at investere i den lokale folkeskole og tilføre skolerne flere økonomiske muskler?

Anerkender I, at der er blevet skåret for dybt, og at vi for at få eleverne tilbage i byens folkeskoler skal prioritere disse?

Ikke blot ved retoriske kneb på valgplakaterne, men ved konkrete handlinger! Og ikke mindst:

Hvordan vil I skaffe pengene til at styrke folkeskolerne?

Med venlig hilsen

Leif Plauborg, formand for Randers Lærerforening
Karsten Madsen, fællestillidsrepræsentant for BUPL 
Carsten F. Andersen formand for Skolelederforeningen