Budget - specialundervisning m.m.

Randers Lærerforening har en række kommentarer til budget 2018. Vi har følgende kommentar til specialundervisning og samtidig en opfordring til, at man styrker skoleområdet og forvaltningen, herunder at PPR flyttes over i skoleforvaltningen.

Man har valgt at afsætte 6 millioner til bl.a. udvikling af mellemrumstilbuddet og indfasning af ændringer på specialundervisningsområdet. Randers Lærerforening opfordrer til, at man med KORA’s rapport om specialundervisning som baggrund afsætter midler til, at alle elever kan få det rigtige tilbud. I KORA’s rapport fremgik det, at der pt visiteres færre elever til de specialiserede tilbud end det kunne forventes ud fra kommunens befolkningssammensætning. Der skal i Randers Kommune arbejdes videre med en mulig model for specialundervisning. Vi deltager gerne i dette arbejde.

Randers Lærerforening opfordrer til, at man igen adskiller det specialiserede område fra de øvrige folkeskoler rent økonomisk, således at der sikres en økonomi til forsvarlig drift af begge områder.

Randers Lærerforening opfordrer til, at man styrker skoleområdet gennem en struktur, der sikrer skoleområdet en arbejdskraft, der på dynamisk vis servicerer og bidrager til udvikling af skoleområdet på overordnet plan, hvor de pågældende medarbejdere referere direkte til skolechefen. Herunder også, at PPR flyttes over i skoleafdelingen

Vi opfordrer alle partier til at opprioritere folkeskolen. Vi har ikke råd til at lade være.

 Vi vil den gode folkeskole – lad os kæmpe for den sammen.