Lærerens dag

Den 5. oktober er det Lærerens Dag - og en international markering..

Derfor har 8 organisationer, heriblandt Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, Danske Skoleelever og Skole og Forældre, sendt brev til skolebestyrelserne. Brevet kan ses sidst i denne artikel.

Randers Lærerforening opfordrer til, at forældre, skoler og elever markerer dagen og tænker på, at undervisning også i fx udviklingslande er en vigtig opgave for at danne og uddanne fremtidens borgere...

Og hvad betyder læreren så - se denne video og få noge bud på det

Kære skolebestyrelse
Den 5. oktober er det Lærerens Dag
Oxfam IBIS, Skolelederforeningen, Skole og Forældre, Frie Skolers Lærerforening, Frie Skolers Lede-re, Danske Skoleelever, Lærerstuderendes Landskreds og Danmarks Lærerforening håber, I vil være med til at markere Lærerens Dag på jeres skole.


Over hele verden bliver lærere på denne dag anerkendt for deres store og gode arbejde, og for den enorme betydning de har for samfundet. På globalt plan er det det internationale lærerfor-bund, Education International, som hvert år koordinerer dagen. I år er temaet for dagen “Teaching in freedom, empowering teachers.”


Her i Danmark ønsker vi otte organisationer sammen at sætte fokus på vigtigheden af undervisning og på de mange undervisere, som hver dag bidrager til at udvikle og forme fremtidens borgere, og som i udviklingslandene desuden spiller en kæmpe rolle i bekæmpelse af fattigdom.


På den danske hjemmeside for Lærerens Dag www.laererdag.dk kan man hente plakat og folder, som kan printes og hænges op/deles ud. På hjemmesiden findes endvidere information om Lærerens Dag i Dan-mark og resten af verden, og det er også her man har mulighed for at støtte Oxfam IBIS’ indsamling til læ-rere og elever i udviklingslande.


De seneste år har flere og flere skoler, elever og forældre valgt at markere Lærerens Dag. Markeringen har fx bestået i en videotale fra skolebestyrelsesformanden, medbragte tegninger og blomster fra ele-verne, kage til lærerværelset fra en gruppe forældre og rigtig mange andre fine og kreative ting.


Vi håber, I har lyst til at være med til at markere dagen igen i år ved at fejre personalet på jeres skole. Vi opfordrer til, at I dokumenterer jeres aktiviteter og lægger billeder, videoklip, links til artikler mv. ud på jeres sociale medier som inspiration for andre. Brug meget gerne hashtagget #LærerensDag.


I er også meget velkomne til at skrive om dagen og jeres fejring i den lokale presse.