Studiepraktikant i lærerforeningen

Randers Lærerforening har fået en studerende - Charlotte Sauer - i praktik. I praktikken vil hun bl.a. fokusere på, hvordan anvendt filosofi kan bruges som tilgang til lærergerningen og arbejdsmiljøet.

De næste par måneder vil I kunne støde på et nyt ansigt i lokalerne på Niels Ebbesens Gade. Hendes navn er Charlotte Sauer. Hun er 39 år og læreruddannet fra Skive seminarium 2009. Efter endt læreruddannelse var hun en årrække ansat som folkeskolelærer i Randers Kommunen, men i øjeblikket læser hun en kandidat i anvendt filosofi på Aalborg universitet, og det er i den forbindelse, at hun nu er i studiepraktik i Randers Lærerforening. I løbet af praktikken skal Charlotte stifte bekendtskab med hverdagen i en fagligorganisation, og skabe sig et indblik i lærerforeningens arbejde med arbejdsmiljø.

Hun beskriver selv formålet med praktikken på følgende måde "I praktikken er mit mål at lære en masse om de udfordringer, som lærerforeningen står overfor. Håbet er at få en masse ny viden, der kan bindes sammen med min praktiske erfaring og mit nuværende studie."

På studiet har hun haft særligt fokus på, hvordan praktisk filosofi kan anvendes som et supplement til den nuværende tilgang til arbejdsmiljø og lærergerningen i almindelighed. Efter en del år i lærergerningen, og et par år som AMR er hun  blevet meget optaget af, hvordan man kan omsætte værdier, begreber og visioner til virkelige handlinger.

“Når man anvender filosofien, giver det muligheden for at betragte verden uden dogmer og strategisk tænkning. Den leder ikke efter fejl eller diagnoser, men skaber forvandlinger gennem menneskers og fællesskabets evne til at tænke og forholde sig til sig selv,” svarer Charlotte, når man spørger hende, hvorfor hun netop har valgt anvendt filosofi.

De næste måneder er Charlotte altså at finde hos os på Niels Ebbesens Gade, hvor I er velkomne til at kontakte hende, hvis I har lyst til at vide mere om, hvad det er, hun arbejder med, eller måske er blevet nysgerrige på, hvordan man kan anvende filosofien.

Emner

Målgruppe