Velkommen tilbage til skolen

Skole 414280 2
Elevernes sommerferie nærmer sig afslutningen, og mange glæder sig til at starte i skole igen. Ca. 8.000 elever i Randers Kommune står klar. For en del af dem er det første gang. Det er de forventningsfulde og spændte elever, der skal starte i børnehaveklasserne.

Sommerferien har for mange været fyldt med udlængsel, og man er klar til at tage fat igen med ny energi efter spændende oplevelser i Danmark eller i udlandet. På skolerne har lærere, børnehaveklasseledere, pædagoger og skoleledelser siden den 1. august arbejdet med de sidste forberedelser og klargøring til elevernes skolestart samt de lidt mere langsigtede planer for det nye skoleår. 

Skoleåret 2022/23, håber vi, bliver mere normalt end de seneste. Vi har lært meget af tiden med Covid-19. Nogle af de erfaringer vi har gjort, tager vi med videre som god læring, andre er vi glade for at slippe igen. Forhåbentlig er det nu elevernes skolegang, dannelse, personlige udvikling, faglighed og trivsel der kommer først, i stedet for den lange række praktiske forhold omkring restriktioner og ændrede planer på grund af sundhedsmæssige forhold, der har fyldt de sidste par år.

Vi ser ind i et skoleår, hvor man på skolerne arbejder videre med ”fagene i fokus”. Det er en fælles kommunal indsats, hvor det pædagogiske personale samarbejder om at styrke og udvikle indhold og didaktik i fagene. Vi kan også igen fokusere på skolens professionelle kapital, elevernes undervisningsmiljø, arbejdsmiljøet og et samarbejde mellem de forskellige aktører og interessenter på skolerne. I foråret 2022 startede et nyt samarbejde i Randers ”Sammen om skolen”. Her mødes de forskellige aktører med det politiske niveau. Målet er, at gøre en allerede god folkeskole i Randers endnu stærkere og bedre. Det er et samarbejde, vi ser frem til at fortsætte og udbygge til gavn for vores fælles skoler.

En særlig opgave i efteråret 2022 bliver den nye ”meddelelsesbog”. Den skal have det lokale som fokus, derfor skal udformning og anvendelse drøftes på de enkelte skoler.

Folkeskolerne er lokale. De har hver især egen ledelse, medarbejdergruppe og skolebestyrelse. Dermed vil der også være forskelle mellem skolerne ikke kun i størrelse, men også i forhold til de lokale valg og prioriteringer.

Vi ser frem til et skoleår med fokus på fællesskab, god undervisning, samarbejde mellem skole, elever og forældre og politikere – et skoleår, hvor vi i fællesskab arbejder for, at de gode folkeskoler i Randers bliver endnu bedre.

Vi skal huske, at folkeskolen er landets vigtigste og største kulturbærende institution. Det er i folkeskolen, at vi danner børn og unge mennesker til livsduelige borgere i et mangfoldigt samfund. Det er i folkeskolen, at vi hver dag skaber fremtiden for vore børn og unge.

Endnu en gang velkommen i din lokale folkeskole!

Med ønsket om et godt og lærerigt skoleår i et stærkt fællesskab til de 8.000 randrusianske folkeskoleelever

Emner

Målgruppe