Høringssvar - budgetforudsigelighed på skoleområdet

Computer 570251 2
Randers Kommune har sendt et forslag i høring, hvor man vil tildele de socio-økonomiske midler til skolerne på baggrund af tallene fra forrige år.

Randers Lærerforening har følgende kommentarer til forslaget:

Vi må konkludere, at den nye tildelingsmodel giver en række udfordringer og voldsomme ændringer. Første år har tildelingerne været præget af usikkerhed og en flytning af store beløb mellem skolerne – blandt andet begrundet i, at man for første gang i en lang årrække har genberegnet de socio-økonomiske faktorer.

En ændret tildeling som foreslået vil have den konsekvens, at man som byråd og forvaltning skal acceptere, at skoler kan være udfordret i forhold til økonomien ved øgede udgifter til på socio-økonomiske område. Et underskud man derved er nødsaget til at skubbe foran sig indtil udviklingen ændres.

Omvendt kan en manglende klarhed over nedgang i tildelingen kan betyde, at en skole bruger penge, den ikke har og derved får lavet et underskud, der kun kan dækkes ved, at man efterfølgende nedsætter det af byrådet besluttede serviceniveau.

Alt andet lige må vi formode, at der ikke fremover – med en årlig genberegning af de socio-økonomiske tildelinger – ses så store ændringer som ved indførslen af modellen.

Vi ser derfor ingen grund til at ændre på tidspunktet for tildelingen – og gør man det, skal man være klar til at acceptere større og mere langvarige underskud, såfremt en skole oplever en øget socio-økonomisk belastning.


På vegne af Randers Lærerforening

Leif Plauborg
Formand

Emner

Målgruppe