Bekymring for folkeskolen

Pressemeddelelse fra Randers Lærerforening 44 procent af borgerne i Randers Kommune er bekymrede for kvaliteten af undervisningen i folkeskolen, viser nye tal fra Voxmeter. Folkeskolen er det område, danskerne prioriterer højst, når de skal sætte krydset 21. november.

Borgere bekymrede for folkeskolen

44 procent af borgerne i Randers Kommune er bekymrede for kvaliteten af undervisningen i folkeskolen, viser nye tal fra Voxmeter.

Folkeskolen er det område, danskerne prioriterer højst, når de skal sætte krydset 21. november. Og mange borgere er bekymrede for tilstanden i den danske folkeskole. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra Voxmeter.

Bekymringen er særligt stor blandt borgerne i Randers Kommune. Her svarer 44 procent, at de er bekymrede for kvaliteten af undervisningen i folkeskolen, og det er alarmerende tal, hvis man spørger Leif Plauborg, formand i Randers Lærerforening.

- Vi står i en situation, hvor folkeskolen er presset. Jeg forstår godt de forældre, der er bekymrede for undervisningen i folkeskolen, for med de rammer, vi arbejder i, er det svært for lærerne at lykkes med opgaven og skabe undervisning af høj kvalitet for alle elever. Havde vi ikke en arbejdstidsaftale med Randers Kommune ville det være endnu sværere, siger Leif Plauborg. I Randers er antallet af lærere i folkeskolen faldet med ca 20% siden 2009, mens antallet af elever er faldet med ca 10%.

Stigende utilfredshed

Utilfredsheden blandt forældrene er stigende, og flere end nogensinde vælger den lokale folkeskole fra, mens ansøgningsbunkerne på privatskolerne vokser.

Leif Plauborg påpeger, at det er vigtigt, at politikerne tager bekymringen alvorligt:

- Det er vigtigt, at der bliver lyttet og handlet. Hvis vi skal stoppe udviklingen, skal vi sætte os ned og tage diskussionen om, hvordan vi sikrer, at folkeskolen også i fremtiden er forældrenes førstevalg. Og for lærerne betyder det blandt andet en diskussion om de rammer, folkeskolen er underlagt.  Herunder en økonomisk ramme, der sikrer,  at eleverne hver dag møder velforberedte lærere, to-lærerordninger m.m..

Yderligere oplysninger
Leif Plauborg
Formand – Randers Lærerforening
40939678

Link til Voxmeters undersøgelse

Emner

Målgruppe