Børn og Ungepolitik

Randers Kommune har sendt forslag til ny Børn og Ungepolitik i høring. Randers Lærerforening har lavet et høringssvar. Læs høringssvaret her:

Randers Lærerforening har med stor interesse læst forslaget til ny Børn og Ungepolitik i Randers Kommune.

Det er positivt, at man retter meget fokus mod fællesskabet, og at børnenes udbytte af de kommunale tilbud også afhænger af samarbejdet med forældrene.

Der er ikke balance i de krav og forventninger, der stilles til medarbejderne, de mål man sætter op og de ressourcer, der er til rådighed til opgaveløsningen. Virkeligheden er desværre den, at Randers Kommune i de senere år har valgt en politik, hvor der spares på ressourcerne samtidig med, at opgaverne bliver flere.

Man vil gerne sikre sammenhæng – vi er helt enige. Der tabes nemlig meget viden ved overgange og skift, hvis man ikke får tilrettelagt overgange og overlevering af viden på den rigtige måde.

Man lægger også vægt på et højt informationsniveau – heri er vi enige, men hvordan tænker man det gennemført. Hvor mange bruger egentlig de forskellige platforme? Hvordan sikrer vi kommunikationen med de grupper, der af forskellige årsager ikke er ”it-stærke”?

Politikken er ambitiøs, men også meget lidt konkret. Der er ikke direkte målbare mål eller beskrivelser af, hvordan man gerne vil nå frem til målene.

Vi håber, at Randers Kommune snarest sammen med interessenterne (forældre, ledere og de faglige organisationer) på området vil igangsætte et arbejde med henblik på at gøre politikken til et konkret og operationelt værktøj for alle. Vi kan frygte, at uden et sådant tiltag, vil politikken ikke blive et pejlemærke for arbejdet på området.