Frihed til skolerne

Undervisning Med Computer 570251
På Christiansborg har man truffet beslutning om frihedsgrader i det kommende skoleår. Vi opfordrer til, at man i Randers bruger mulighederne for at konvertere understøttende undervisning til to-lærertimer

I slutningen af forrige skoleår besluttede forligskredsen omkring folkeskolen, at kommuner og skoler skulle have muligheden for at udnytte en række frihedsgrader.  

Frihedsgraderne betød bl.a., at man kunne fravige kravet om elevplaner og kravet om kvalitetsrapporter. Derudover kunne man konvertere understøttende undervisning til fx to-lærertimer, dvs. timer, hvor der er flere lærere om at undervise en klasse eller hvor man laver holddeling. 

I Randers valgte byrådet at understøtte mulighederne på de tre nævnte områder, således at skolerne kunne lave lokale løsninger inden for konvertering af understøttende undervisning, fravælge elevplaner og kvalitetsrapporter. En klog beslutning som alle har været glade for. 

På Christiansborg har man nu besluttet frihedsgrader for kommende skoleår. Så nu skal det følges hurtigst muligt op i Randers Kommune, således at mulighederne bliver en del af skoleårets planlægning og ikke skal indføres gennem ændringer, når skoleåret er startet. 

Så opfordringen er klar – den understøttende undervisning skal konverteres til to-lærertimer og holddeling. Udnytter man denne mulighed, giver det en bedre og mere motiverende undervisning for eleverne. En undervisning, som er understøttet af lærere og børnehaveklasseledere, der planlægger, gennemfører og evaluerer undervisningen sammen, til glæde og gavn for eleverne.